Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ALFA ROMEO

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ALFA ROMEO
  • the story
  • racing passion
  • heart and soul
  • more info

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 1910, Μιλάνο. H Αnonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A) έρχεται στη ζώη. Το πρώτο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ήταν 24 ίππων και σχεδιάστηκε από τον Giuseppe Merosi. Πέντε χρόνια αργότερα, η εταιρεία άλλαξε το όνομα της σε Alfa Romeo, όταν ο Nicola Romeo έγινε ιδιοκτήτης της. Η Alfa Romeo έγινε το συνώνυμο του πάθους για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η μοναδική της προσέγγιση στην δημιουργία αυτοκινήτων ενέπνευσε τους κορυφαίους σχεδιαστες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Το λογότυπο της έγινε το αψεγάδιαστο σύμβολο των αγνότερων οδηγικών συναισθημάτων, για εκατομμύρια λάτρεις της αυτοκίνησης . Και θα είναι για πάντα.

racing passion

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

Από την ίδρυση της, η Alfa Romeo υπήρξε παρούσα μέσω των αυτοκινήτων της, στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το τετράφυλλο τριφύλλι κυριαρχούσε σε κάθε θρυλικό αγώνα. Στο Targa Florio, το Mille Miglia και το Le Mans. Κέρδισε 5 παγκόσμιους τίτλους όπως το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα GP το 1925, με το θρυλικό μοντέλο P2, τα δυο πρώτα πρωταθλήματα F1 με τις αξεπέραστες 158 και 159 Alfetta, το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 1975 με το 33 ΤΤ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1977 με το 33 SC 12. Η Alfa Romeo έγραψε πολλές χρυσές σελίδες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την μοναδική P3 , την 6C 1750, την αξέχαστη 8C, την ασυμβίβαστη 155 V6 TI DTM. Αλλα το τελευταίο κεφάλαιο δεν έχει ακόμα γραφτεί: To μέλλον ανήκει σε αυτούς που έχουν ένδοξη ιστορία.

heart and soul

Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Για πάνω από έναν αιώνα , η Alfa Romeo δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα, τα δημιουργεί. Κάθε μοντέλο προορίζεται να δημιουργεί μια ανεπαναληπτη και ανθρωποκεντρική οδηγική εμπειρία. Κάθε Alfa Romeo είναι κάτι περισσότερο από μια μηχανή. Είναι υλοποίηση μιας ανυποχώρητης αναζήτησης τεχνολογικών και μηχανικών εξελίξεων. Σύμβολο ασυμβίβαστης ποιότητας γεννημένης στην Ιταλία.

more info

more info