Οι Sauber και Alfa Romeo συνεχίζουν την πορεία τους στην Formula 1 ως Alfa Romeo Racing

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2019, δύο ιστορικά ονόματα των αγώνων αυτοκινήτου, οι Sauber και Alfa Romeo, επιστρέφουν δυναμικά με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kimi Räikkönen και τον νεαρό  Antonio Giovinazzi να οδηγούν για την Alfa Romeo Racing.

 

Μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυση της, στις 24 Ιουνίου του 1910, η Alfa Romeo πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε επίσημο αγώνα, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της Modena. Από τότε ο θρύλος της Alfa Romeo δημιουργήθηκε μέσα από σειρά νικών και διακρίσεων σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αγώνων της Formula 1. Για το 2019, τα μονοθέσια της Alfa Romeo Racing θα φέρουν το Quadrifoglio, το τετράφυλλο τριφύλλι, το οποίο από το 1923 συνοδεύει τα αγωνιστικά, αλλά και τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.

 

Η συνεργασία της Sauber με την Alfa Romeo, ως ονομαστικό χορηγό, ξεκίνησε το 2018. Την περασμένη χρονιά η ομάδα έκανε συνεχή πρόοδο τερματίζοντας στην 8η θέση. Η συνεργασία πλέον επεκτείνεται, με τη διοίκηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Sauber να παραμένει αμετάβλητο. Η Alfa Romeo Racing, έχει σαν στόχο την κατάκτηση καλών αποτελεσμάτων στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.