Η ALFA ROMEO RACING ORLEN ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΝΕΑ C41.


Κατά τη διάρκεια μιας θεαματικής τελετής στο Μεγάλο Θέατρο της Βαρσοβίας, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους θαυμαστές και τους υπαλλήλους να παρακολουθούν με σεβασμό των κανονισμών Covid, η νέα C41 μπήκε στη σκηνή με τους οδηγούς της Ομάδας Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi και τον δοκιμαστή Robert Kubica.

 

Με ένα νέο συνδυασμό χρωμάτων, σχεδιασμένο από το Centro Stile της Alfa Romeo με τα πλέον παραδοσιακά κόκκινα και άσπρα χρώματα της ομάδας, το αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό του τεχνικού διευθυντή Jan Monchaux, είναι η εξέλιξη της C39 που αγωνίστηκε στη σεζόν του 2020. Μεταφέρει πολλά από τα στοιχεία του προκατόχου της, ενώ εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακή με την ανανεωμένη εμφάνισή της, ιδίως όσον αφορά τη μπροστινή πτέρυγα, έναν τομέα στον οποίο η ομάδα επικεντρώθηκε στην ανάπτυξή της. Κάτω από το αμάξωμα, ένας νέος κινητήρας Ferrari είναι έτοιμος να βρυχηθεί όταν η ομάδα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με την C41 στη Βαρκελώνη την Παρασκευή.

 

Το λογότυπο Alfa Romeo πλαισιώνεται από το Quadrifoglio - τετράφυλλο τριφύλλι - που παραδοσιακά σχετίζεται με τις αγωνιστικές προσπάθειες της Alfa Romeo και το λογότυπο της Autodelta, της θρυλικής ομάδας αγώνων της μάρκας. Αυτά τα λογότυπα κοσμούν το αμάξωμα και δημιουργούν ένα σχέδιο που ενσωματώνει το πάθος και την παράδοση των μαρκών που αντιπροσωπεύει.

 

Η Alfa Romeo είναι για άλλη μια φορά μαζί με τη Sauber Motorsport για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021. Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 και σε 3 χρόνια μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει κατακτήσει σημαντικά αποτελέσματα.

Αλλά αυτή η συνεργασία εκτείνεται πέρα ​​από τους αγώνες και επιτρέπει τη μεταφορά της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης της Sauber Engineering στην παραγωγή οδικών αυτοκινήτων Alfa Romeo. Συγκεκριμένα, η Giulia GTA επωφελείται από αυτήν τη μακροχρόνια συνεργασία που αξιοποιεί την τεχνική τεχνογνωσία των τομέων Sauber AG Engineering και Aerodynamics. Η Alfa Romeo ανέθεσε στην Sauber Engineering την παραγωγή των περισσότερων τμημάτων άνθρακα στη GTA και στη GTAm.

Ο Frédéric Vasseur, επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO Sauber Motorsport AG είπε: «Η παρουσίαση ενός νέου αυτοκινήτου είναι πάντα συναισθηματική. Η φιλοσοφία των ομάδων παραμένει η ίδια: πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά αύριο από ό, τι κάνουμε σήμερα. Τελειώσαμε την περασμένη σεζόν στο P8, οπότε πρέπει να στοχεύσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα το 2021. Για να το κάνουμε αυτό, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε σε κάθε τμήμα, στην πίστα και πίσω στο HQ. Όλες οι ομάδες αναμένουν να κάνουν καλή δουλειά το χειμώνα και να είναι σε καλή θέση για τον πρώτο αγώνα, αλλά σύντομα θα είναι η ώρα για όλους να δείξουν τα χαρτιά τους. "

Ο Jan Monchaux, Τεχνικός Διευθυντής Alfa Romeo Racing ORLEN είπε: «Η C41 είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ασυνήθιστης κατάστασης: οι κανονισμοί μας έχουν κάνει να μην μπορούμε να αναπτύξουμε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο για φέτος. Για αυτόν τον λόγο, το αυτοκίνητό μας το 2021 μοιράζεται πολλά με τη C39, με εξαίρεση εκείνα που οι κανονισμοί μας ανάγκασαν να αλλάξουμε, όπως το δάπεδο και το nosecone. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίζουμε το αυτοκίνητο πολύ καλύτερα από το συνηθισμένο όταν φτάσουμε στις δοκιμές: ανυπομονούμε να το δούμε στη πίστα.»