Alfa Romeo Design
  • ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
  • Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
  • ΣΤΟΧΟΣ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
  • Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ
  • ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Από την ίδρυση της το 1910, η Alfa Romeo αποτελεί εκτός από ένα θρύλο της αυτοκινητοβιομηχανίας , αλλά και ένα σύμβολο σχεδιασμού και κομψότητας. Το μοναδικό μείγμα των σχεδιαστικών γραμμών , η ποιότητα των αναλογιών και το δυναμικό πνεύμα γέννησαν αυτοκίνητα που δεν θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί από κανέναν άλλο. Η απαράμιλλη προσέγγιση στον σχεδιασμό έχει γίνει παγκόσμιο παράδειγμα Ιταλικού στιλ: όταν οι υπόλοιποι φτιάχνουν αυτοκίνητα, η Alfa Romeo τα δημιουργεί.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Οι δημιουργίες της Alfa Romeo εκφράζουν διαχρονικά ένα αγνό, ουσιαστικό και χωρίς περιττές λεπτομέρειες, σχεδιασμό. Κάθε όχημα που σχεδιάστηκε στην διάρκεια του αιώνα, αναγνωρίζεται από την πρώτη ματιά χάρη σε μοναδικές λεπτομέρειες που το χαρακτηρίζουν. Το θρυλικό «τρίλοβο» , αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Κάθε πλευρά της Alfa Romeο , είναι και μια καθαρή γραμμή, εμπλουτισμένη με μοναδικές αναλογίες που σηματοδοτούν την αεροδυναμική της. Το πίσω μέρος είναι πάντα μυώδες για παρουσιάζει ξεκάθαρο από που απελευθερώνεται η δύναμη της.

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα στιλιστικά στοιχεία της Alfa Romeo, είναι κάτι παραπάνω από αισθητική. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί λειτουργούν σαν μια ενιαία ομάδα για να πετύχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα , σε στιλ και οδηγική εμπειρία. Οι εξωτερικές επιφάνειες είναι πάντα αρμονικές και ουσιαστικές: κάθε Alfa Romeo είναι σμιλευμένη για να αποκαλύψει μια εσωτερική δύναμη. Η συνεχής αναζήτηση για μείωση βάρους περιλαμβάνει και τον εξωτερικό σχεδιασμό, με χρήση ελαφρών υλικών. Κάθε γραμμή και λεπτομέρεια, πετυχαίνουν μέγιστη αεροδυναμική απόδοση και ιδανική ισορροπία βάρους.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

Οι δημιουργοί της Alfa Romeo χαρακτηρίζονται από απαράμιλλο πάθος για απόδοση, δυναμισμό και ποιότητα. Καθώς κάθε νέο project αποτελεί και μια πρόκληση , η πρωτογενής προσέγγιση παραμένει αναλλοίωτη. Η Alfa Romeo , συλλαμβάνει με έναν μοναδικό τρόπο τη σύνδεση ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο. Η συνεχής καινοτομία , αναζητά το σημείο σύγκλισης ανάμεσα στο στιλ και την απόδοση, και εστιάζει την προσοχή στον άνθρωπο.

ΣΤΟΧΟΣ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

ΣΤΟΧΟΣ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Σε κάθε τροχό της Alfa Romeo, ο οδηγός αισθάνεται στο κέντρο ενός μοναδικού συναισθήματος: αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο του αυτοκίνητου και συμβάλλει στην ιδανική ολοκλήρωση του. Ο σχεδιασμός της θέσης οδήγησης εξασφαλίζει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Η ενσωματωμένη τεχνολογία, γίνεται ένα με το περιβάλλον και οι φυσικές επιφάνειες προσφέρουν μια μοναδική σπορ αίσθηση: κάθε οδηγία είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει χώρος για περιττά gadgets που θα διασπάσουν την προσοχή του οδηγού.

Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

O σχεδιασμός της Alfa Romeo είναι το αποτέλεσμα βαθιάς κατανόησης της αποστολής του αυτοκινήτου και της επιθυμίας του οδηγού για μια ανώτερη οδηγική εμπειρία. Η κληρονομία της Alfa Romeo , το αθλητικό πνεύμα της και η ανεπτυγμένη τεχνολογία της , εμπνέει την επιλογή πολύτιμων και αποκλειστικών υλικών. Αποκλειστικό δέρμα, αυθεντικό ξύλο και αλουμίνιο σε συνδυασμό με τις καινοτόμες επιφάνειες δημιουργούν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η αναζήτηση για την μείωση του βάρους συμπεριλαμβάνει και τον εσωτερικό σχεδιασμό: οι τελευταίες δημιουργίες της Alfa Romeo περιλαμβάνουν και την χρήση ανθρακονημάτων, που δεν χρησιμοποιούνται μόνο για αισθητικούς λόγους.

ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Η Αlfa Romeo είναι κάτι περισσότερο από ένα εργοστάσιο παραγωγής: τα αυτοκίνητα της είναι κάτι περισσότερο από μηχανές που αναπτύσσονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε αντίθεση με τις άλλες μάρκες , η Alfa Romeo έχει διαφορετική μεθοδολογία. Είναι ένα είδος εμμονής και ενθουσιασμού. Μια στάση ζωής ,διαφορετική από ένα απλό όχημα με κινητήρα”. Τα λόγια του Orazio Satta Puliga, του θρυλικού επικεφαλής του Alfa Romeo project, εμπνέουν ακόμα το όραμα μας. Στο ιδιόκτητο Centro Stile , εργάστηκαν οι μεγαλύτεροι Ιταλοί σχεδιαστές για δεκαετίες: Mario Boano, Marcello Gandini, Franco Scaglione, Ercole Spada, Pininfarina, Bertone, Giugiaro, Zagato, Touring Superleggera και πολλοί ακόμα.