Η καινοτομία και η τεχνολογία της Alfa Romeo
 • LA MECCANICA DELLE EMOZIONI
 • ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
 • ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 • Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
 • Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ
 • ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
 • ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΑΝ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ
 • Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ
 • Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ
 • Η ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
 • ΡΙΖΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

LA MECCANICA DELLE EMOZIONI

Το πιο σημαντικό εξάρτημα μίας γνήσιας Alfa Romeo είναι το συναίσθημα. Αυτή είναι η πραγματική σημασία πίσω από το σλόγκαν “La Meccanica delle Emozioni”: να πυροδοτήσει μία οδηγική απόλαυση η οποία πηγαίνει πέρα από κάθε μέτρο. Η κορυφαίας τεχνολογίας και καινοτομική μηχανική της είναι προσανατολισμένη στην επίτευξη μίας απολαυστικής εμπειρίας πίσω από το τιμόνι. Είναι κάτι περισσότερο από μία ψυχρή, χωρίς φαντασία λογική: είναι ένα συναίσθημα, όπως είναι η πραγματική αγάπη. Μπορούμε να πούμε ότι είναι παράλογη, ενστικτώδης, δυναμική, αναπάντεχη. Είναι κάτι που αξίζει να το δοκιμάσει κανείς από μόνος του.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Η Alfa Romeo είναι πολλά περισσότερα από ένα Ιταλικό σήμα που έχει γεννηθεί πριν από περισσότερο από ένα αιώνα. Είναι μία αφοσίωση η οποία εξακολουθεί να ξεχωρίζει για κάτι που είναι συνολικά γνήσιο και ασυμβίβαστο, ειδικά στην καινοτομία και τη μηχανική. Είναι ένα ισχυρό πάθος για αυτοκίνηση διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο. Αυτή η ιστορία της πρωτοπόρου τεχνολογίας συνεχίζεται: στην 105η επέτειο της, η Alfa Romeo εισήλθε σε μία νέα εποχή με την Giulia Quadrifoglio. Ένα αυτοκίνητο που δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε άλλο, οπουδήποτε στον κόσμο.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το 2013, η Alfa Romeo δημιούργησε το ”Skunk Works”, μία μοναδική ομάδα σχεδιαστών, μηχανικών και τεχνικών. Η αποστολή τους ήταν να φέρουν πίσω την μάρκα στην δόξα και να καινοτομήσουν ακολουθώντας μία επαναστατική προσέγγιση. Οι κανόνες ήταν λίγοι και ξεκάθαροι: ασυμβίβαστο πάθος και απόλυτη δημιουργική ελευθερία.
Το Skunks ξεκίνησε από μία λευκή σελίδα, καταγράφοντας κάθε χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να έχει μία γνήσια Alfa Romeo. Δεν κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο, το δημιούργησαν με περηφάνια. Με το πάθος και το πρωτοπόρο πνεύμα του το Skunks παρέδωσε την Giulia Quadrifoglio μέσα σε μόνο 2 χρόνια: το πιο καθαρό DNA της Alfa Romeo έχει επιστρέψει. Πρόκειται να γραφτεί ένα νέο καινοτόμο κεφάλαιο.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Για να επαναφέρει την αυθεντική οδηγική απόλαυση, η μάρκα δημιούργησε ένα νέο κωδικό project με την ονομασία Giorgio.
Οι μηχανικοί της Alfa Romeo εμπνεύστηκαν μία καινοτόμο πλατφόρμα RWD με μία ιδανική κατανομή του βάρους 50/50 εμπρός και πίσω, δημιουργημένη από ένα κράμα εξαιρετικά ελαφριών υλικών και κατασκευασμένη να ενισχύσει διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων. Το σχήμα της πλατφόρμας Giorgio, ελαφρύ και ταυτόχρονα άκαμπτο, είναι ο βασικός παράγων για την επίτευξη πολλών πρωτιών στην κατηγορία όσον αφορά την αποδοτικότητα και την ασφάλεια. Η τεχνολογική ιδιομορφία της επιτρέπει επίσης σε κάθε μία Alfa Romeo να επιτύχει μία ανώτερη δυναμική οδήγησης, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ

Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ

Από την ίδρυση της, η καινοτομία στη δημιουργία κινητήρων οδήγησε την μάρκα σε θρυλικά επιτεύγματα στον χώρο των αγώνων. Σήμερα, η κορυφαία τεχνολογία σε επίπεδο κινητήρων της μάρκας είναι ο ασύγκριτος 2.9ℓ V6 90° bi-turbo 510hp κινητήρας, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από αλουμίνιο. Παρά τις εντυπωσιακές τιμές ισχύος και ροπής που έχει, αυτός ο V6 είναι εξαιρετικά αποδοτικός χάρη σε ένα αποκλειστικό ηλεκτρονικό σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων. Αυτή η τεχνολογία είναι μία ηγετική για την κλάση καινοτομία και, ταυτόχρονα, μία επιστροφή στο παρελθόν: στις αρχές της δεκαετίας του 80, οι μηχανικοί της Alfa Romeo ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που εξέλιξαν αυτό το concept.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Τα ηλεκτρονικά συστήματα της Alfa Romeo είναι ευφυή και ελέγχονται πλέον από έναν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Το Chassis Domain Control είναι μία μονάδα η οποία ενσωματώνει τις ενέργειες του ESC, του συστήματος Torque Vectoring, των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αναρτήσεων και του αποκλειστικού Ενσωματωμένου Συστήματος των Φρένων. Αυτή η λύση τεχνολογίας αιχμής παρέχεται με μία ειδική “συναισθηματική ευφυΐα” η οποία συντονίζει την παρέμβαση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων έτσι ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη δυναμική απόδοση μέσω μίας διαισθητικής και ελκυστικής οδηγικής αίσθησης.

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΑΝ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΑΝ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ

Η αίσθηση της οδήγησης μίας Alfa Romeo πρέπει να είναι αλάνθαστη και αλησμόνητη. Αυτός είναι ο λόγος που το avant-garde της μηχανικής της μάρκας έχει εξελίξει ένα μοναδικό σχήμα ανάρτησης. Μπροστά, οι τελευταίες δημιουργίες της Alfa Romeo διαθέτουν μία ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και εικονικό κατά το ήμισυ άξονα διεύθυνσης η οποία επιτρέπει στον οδηγό να στρίβει γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, οδηγώντας σε ένα τέλειο πάτημα του ελαστικού στον δρόμο και μία μοναδική αίσθηση ελέγχου. Πίσω, η Giulia και η Stelvio είναι εφοδιασμένες με το νέο AlfalinkTM, ένα αλουμινένιο σχήμα πολλαπλών συνδέσμων το οποίο παρέχει τον καλύτερο έλεγχο, πρόσφυση, ευστάθεια και φιλτράρισμα των κραδασμών.

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ALFA ROMEO

Ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που έχουν εξελιχθεί από την μηχανολογική ομάδα της Alfa Romeo είναι το Torque Vectoring. Είναι ένα σύστημα το οποίο δίνει στο πίσω διαφορικό την δυνατότητα να μεταβάλει την ισχύ σε κάθε τροχό, βελτιώνοντας την πρόσφυση και την απόδοση. Η τεχνολογία του εγγυάται μία γρήγορη αντίδραση στις στροφές και μία εξαιρετική ευστάθεια των ελαστικών, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες και με ακραίες ατμοσφαιρικές συνθήκες. Η Alfa Romeo έχει παρουσιάσει επίσης το νέο Q4, το αποκλειστικό on-demand σύστημα AWD σχεδιασμένο να παρέχει μία διαχείριση της απόδοσης σε πραγματικό χρόνο. Μία ασφαλής και σπορτίβ λύση η οποία προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιοδήποτε στιλ οδήγησης και συνθήκες του δρόμου, παρέχοντας μόνο τα πλεονεκτήματα του AWD με την απόδοση και την αποδοτικότητα μίας γνήσια Alfa Romeo.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ

Λιγότερο βάρος, περισσότερη ταχύτητα: η αγωνιστική κληρονομιά της Alfa Romeo ήταν κρίσιμη στην εξέλιξη των νέων αυτοκινήτων στην πλατφόρμα Giorgio. Η νέα γκάμα έχει επιτύχει την καλύτερη στην κατηγορία σχέση ισχύος με βάρος χάρη στην εκτεταμένη χρήση των εξαιρετικά ελαφριών υλικών όπως τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το κράμα αλουμινίου/πλαστικού. Όλοι οι νέοι κινητήρες της Alfa Romeo είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, η Stelvio και η Giulia διαθέτουν σαν στάνταρ ένα κεντρικό άξονα από ανθρακονήματα, ενώ η Giulia Quadrifoglio είναι το μοναδικό sedan στον κόσμο με οροφή και καπό εξολοκλήρου από ανθρακονήματα. 

Η ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Η ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Από την ίδρυση της η Alfa Romeo έχει εξελίξει καινοτομικές λύσεις έτσι ώστε να διαπρέψει στους αγώνες αυτοκινήτων: η συνεχής αναζήτηση στην αεροδυναμική ήταν κρίσιμη στην επίτευξη ανώτερων επιδόσεων.
Σήμερα, η δέσμευση της μάρκας στην αεροδυναμική σήραγγα επέτρεψε στην Giulia Quadrifoglio να γίνει το μοναδικό sedan στον κόσμο που είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα Active Aero, μία τεχνολογία η οποία βελτιώνει περαιτέρω την κάθετη δύναμη (downforce) σε υψηλές ταχύτητες. Πέρα από ένα κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας, έχει αφιερωθεί μεγάλη προσοχή στην αποδοτικότητα: με τον μοναδικό σχεδιασμό της η Giulia Quadrifoglio φτάνει την καλύτερη τιμή Cx στην κατηγορία της (0,27).

ΡΙΖΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΡΙΖΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Κάθε νέα Alfa Romeo έχει εξελιχθεί ξεκινώντας από την πιο ισχυρή και ανταγωνιστική έκδοση, την Quadrifoglio. Η πρώτη αυτή έκδοση εξελίχθηκε έχοντας κατά νου τον στόχο της βέλτιστης 50/50 κατανομής του βάρους, διαθέτοντας έναν κινητήρα τοποθετημένο σε διαμήκη θέση, ένα κεντρικό άξονα από ανθρακονήματα, μία σειρά από πατενταρισμένες τεχνικές λύσεις. Επιπλέον, πρέπει να διαπρέψει στην σχέση ισχύος με βάρος, στην επιτάχυνση 0-100 km/h και στην τελική ταχύτητα.. Αυτή είναι μία τεράστια διαφορά από άλλες μάρκες: ενώ όλοι "πιέζουν" την “βασική” έκδοση για να επιτύχουν ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, η Alfa Romeo δημιουργεί “καθημερινά αυτοκίνητα” ξεκινώντας από supercars.