Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
 • ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
 • ΣΤΥΛ
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • INFOTAINMENT
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
 • ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ
 • ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Οι καταβολές ενός θρύλου

Από το 1923, το Quadrifoglio αποτελεί το έμβλημα των πιο συναρπαστικών αυτοκινήτων της Alfa Romeo. Δημιουργημένο από τον νικητή του Targa Florio, τον θρυλικό οδηγό Ugo Sivocci, το τετράφυλλο τριφύλλι εξακολουθεί να είναι ψηλά σήμερα ως εμπορικό σήμα της ασυμβίβαστης τελειότητας και του ιταλικού πάθους για απόδοση. Όλα τα sport μοντέλα της Μάρκας έχουν φέρει πάνω τους το Quadrifoglio και η Stelvio, το πρώτο SUV της Alfa Romeo, δεν αποτελεί εξαίρεση. Σχεδιασμένο να είναι το καλύτερο στην κατηγορία του, υπερέχει από την άποψη της δύναμης, των δυναμικών επιδόσεων και των δυνατοτήτων χειρισμού και πραγματικά ενσωματώνει το "La Meccanica delle Emozioni" με όλη την καθαρότητα του.

ΣΤΥΛ

ΛΑΞΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Ένα διαχρονικό icon με σύγχρονη εμφάνιση

Η Giulia Quadrifoglio ήταν το πρώτο κεφάλαιο μιας τεράστιας επιστροφής και η Stelvio Quadrifoglio προορίζεται να συνεχίσει αυτή την περήφανη κληρονομιά. Από το εντυπωσιακό εμπρός Τρίλοβο έως το μυώδες πλευρικό αμάξωμα, η έκδοση υψηλών επιδόσεων του πρώτου SUV της Alfa Romeo ενσωματώνει πραγματικά την iconic, ιταλική προσέγγιση στο σχεδιασμό αυτοκινήτων. Ιδανικές αναλογίες, σχεδιασμένες να ξεχωρίζουν και δημιουργημένες για να προσφέρουν ασύγκριτη οδηγική απόλαυση.

Η ΙΣΧΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ

Αφοπλιστική με την πρώτη ματιά

Από τους αεραγωγούς στο καπό μέχρι τους αποκλειστικούς, γι’αυτήν την έκδοση, προφυλακτήρες και τους θόλους των τροχών, από τις ζάντες αλουμινίου 20" έως τις εξατμίσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για έναν πανίσχυρο ήχο που ανεβάζει τα επίπεδα αδρεναλίνης: τα πάντα που σχετίζονται με την εμφάνιση της Stelvio Quadrifoglio είναι επιθετικά, εκπληκτικά και ξεκάθαρα με την πρώτη ματιά. Η αναζήτηση της ισορροπίας αντικατοπτρίζεται στις βασικές και τις μυώδεις γραμμές της, ισορροπώντας τέλεια στυλ και δυναμισμό.

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ

Η πανοραμική θέα ξεκινά από το εσωτερικό

Καθίστε πίσω από το τιμόνι της Stelvio Quadrifoglio και αμέσως θα εντυπωσιαστείτε από τη φινέτσα των εσωτερικών, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη χρήση ποιοτικών υλικών όπως το πολυτελές δέρμα που πλαισιώνει την οθόνη TFT 7" και το σύστημα Alfa Connect Nav 3D. Τα καθίσματα που καλύπτονται από δέρμα και Alcantara®, και ο εσωτερικός διάκοσμος διαθέσιμος σε 3 διαφορετικά χρώματα, ολοκληρώνουν την αίσθηση κομψότητας και σπορτιφ χαρακτήρα που αποπνέει η Stelvio Quadrifoglio. 

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Quadrifoglio

Η Stelvio Quadrifoglio διαθέτει μια μοναδική θέση οδήγησης: υψηλή αλλά σπορ. Σε ένα πιλοτήριο που είναι μινιμαλιστικό στο σχεδιασμό του ο οδηγός είναι πάντα στο επίκεντρο της οδηγικής εμπειρίας. Ομοίως, στους εσωτερικούς χώρους, τα πιο συναρπαστικά συναισθήματα οδήγησης βρίσκουν ελευθερία έκφρασης. Λεπτομέρειες όπως το κόκκινο κουμπί ανάφλεξης και τα αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, και τα δύο τοποθετημένα στο τιμόνι, προδιαθέτουν για τις συναρπαστικές επιδόσεις που μπορούν να επιτευχθούν με αυτό το αυτοκίνητο.

 • ΣΤΥΛ
 • ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ
 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
 • ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ALFA ROMEO

Μοναδικές τεχνικές λύσεις

Το Alfa™ Chassis Domain Control είναι ο «εγκέφαλος» της Stelvio Quadrifoglio, που συντονίζει όλα τα συστήματά της, όπως το Alfa ™ DNA Pro, το Alfa ™ Active Suspension, το Alfa ™ Active Torque Vectoring και το Alfa ™ Integrated Brake System. Το σύστημα μετάδοσης Q4, συνδυασμένο για πρώτη φορά με τον κινητήρα Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει όλα τα σπορ συναισθήματα. Παράλληλα, το Active Torque Vectoring βελτιώνει την πρόσφυση στη φάση επιτάχυνσης, μειώνοντας έτσι την υποστροφή ή την υπερστροφή. 

ALFA™ CDC

Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από τον έλεγχο

Στη Stelvio Quadrifoglio, τα συστήματα ασφαλείας και όλα τα ενεργά συστήματα που σχετίζονται με συμπεριφορά στο δρόμο συντονίζονται άμεσα από την αποκλειστική μονάδα ελέγχου Alfa ™ Chassis Domain Control (CDC). Από το σύστημα Alfa ™ DNA Pro έως το Alfa ™ Active Suspension και από το Alfa ™ Active Torque Vectoring μέχρι το Alfa ™ Integrated Brake System (IBS), όλες οι λειτουργίες συγχρονίζονται για να εξασφαλιστεί ότι ο οδηγός ανταμείβεται με αυτό το αλάνθαστο χαρακτηριστικό της Alfa Romeo: την απαράμιλλη οδηγική απόλαυση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα απόλυτα συστήματα ασφαλείας

Ενσωματωμένα στη Stelvio Quadrifoglio το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης (Forward Collision Warning - FCW) με Αυτόνομο Σύστημα Πέδησης εκτάκτου ανάγκης (Autonomous Emergency Braking - AEB) συμπεριλαμβανομένης λειτουργίας αναγνώρισης πεζών, το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning - LDW), το Προσαρμοζόμενο Cruise Control με λειτουργία Stop&Go καθώς και το Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitoring - BSM) που συνεχώς παρακολουθεί την παρουσία εμποδίων γύρω από το όχημα, όλα αποτελούν προηγμένα συστήματα που διασφαλίζουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ (IBS)

Ολοκληρωμένο Σύστημα Πέδησης

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πέδησης είναι μια ηλεκτρομηχανική συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες τόσο του συστήματος ελέγχου ευστάθειας όσο και του συστήματος πέδησης. Εκτός από τη διασφάλιση σημαντικής βελτιστοποίησης βάρους, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πέδησης προσφέρει πέδηση υψηλής ακρίβειας από το πεντάλ, παρέχοντας έτσι καλύτερη αίσθηση στον οδηγό. Επιπλέον, όταν το ABS μπλοκάρει, οι δονήσεις του πεντάλ φρένου μειώνονται λειτουργώντας παράλληλα με τον έλεγχο ευστάθειας.

 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • ALFA CDC
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 • IBS
INFOTAINMENT

APPLE CARPLAY

Χάρη στην ενσωμάτωση του Apple CarPlayTM στο σύστημα Alfa Connect, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone ενώ εστιάζετε την προσοχή σας στο δρόμο.

Δείτε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό βίντεο που εξηγεί σαφώς τη χρήση των χαρακτηριστικών του Apple CarPlayTM.

Κάποιες λειτουργίες μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα
https://www.apple.com/gr/ios/feature-availability/

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ VIDEO

ANDROID AUTO

Χάρη στην ενσωμάτωση του Android Auto στο σύστημα Alfa Connect, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα Smartphone ενώ εστιάζετε την προσοχή σας στο δρόμο.

Δείτε παρακάτω ένα χαρακτηριστικό βίντεο που εξηγεί σαφώς τη χρήση των χαρακτηριστικών του Android AutoTM.

Κάποιες λειτουργίες μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα
https://www.android.com/intl/en_uk/auto/

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ VIDEO

SMS

Είναι πολύ εύκολο να λαμβάνετε και να ακούτε SMS απευθείας από το σύστημα Alfa Connect του αυτοκινήτου σας. Αφού συνδέσετε το smartphone σας μέσω Bluetooth® και ενεργοποιήσετε την αποστολή και λήψη μηνυμάτων SMS και ειδοποιήσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία λήψης και ακρόασης μηνυμάτων και ακόμη και να στείλετε σύντομα SMS προεπιλογής. Μάθετε περισσότερα στο εκπαιδευτικό βίντεο 

Ανακαλύψτε το VIDEO

ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE

Χάρη στην ενσωμάτωση του Android AutoTM, είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε τις Χάρτες Google. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ενεργοποίηση των φωνητικών εντολών και μετά "Πλοήγηση προς ...", ακολουθούμενο από τον προορισμό. Είναι επίσης δυνατό να αναζητήσετε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος όπως τα φαρμακεία που είναι ανοιχτά σήμερα ή ο πλησιέστερος σταθμός βενζίνης.

Εδώ είναι ένα βίντεο που θα σας κατευθύνει στη χρήση της πλοήγησης Χάρτων της Google στο Android AutoTM.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ VIDEO

MAP CARE

Είναι ωραίο να είστε πάντα έτοιμοι να εξερευνήσετε τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο.

Το Mopar® Map Care είναι η υπηρεσία ενημέρωσης χάρτη που ενημερώνει τον χάρτη κάθε τρεις μήνες. Και είναι επίσης πολύ εύκολο, με αυτό το “βήμα προς βήμα” βίντεο. Ανακαλύψτε περισσότερα στο maps.mopar.eu

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ VIDEO
 • CARPLAY
 • ANDROID AUTO
 • SMS
 • MAPS
 • MAP CARE
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Απελευθερώστε τα πιο δυνατά συναισθήματα

Με τον κινητήρα πλήρως κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ικανό να προσφέρει την πιο συναρπαστική, σπορ συμπεριφορά, η απόδοση της Stelvio Quadrifoglio ξεπερνά την καθαρή ισχύ. Αυτό που κάνει την εμπειρία οδήγησης στη Stelvio Quadrifoglio τόσο πραγματικά εξαιρετική είναι και η απόλυτα ισορροπημένη σχέση ισχύος / βάρους: η καλύτερη στην κατηγορία της. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ο 6κύλινδρος κινητήρας Bi-Turbo των 2,9 λίτρων ισχύος 510 ίππων, είναι ικανός να προκαλέσει συναισθήματα αδιανόητα για οποιοδήποτε άλλο SUV.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Μια τέλεια ισορροπία δύναμης και συναισθημάτων

Η Stelvio Quadrifoglio βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της όσον αφορά την απόδοση. Τοποθετεί έναν κινητήρα αλουμινίου 2.9-λίτρων 6-κύλινδρο BiTurbo, ισχύος 510 ίππων, σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Q4. Μια παροχή ισχύος 176 hp / l εξασφαλίζει εξαιρετική επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, χάρη στο αποκλειστικό σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (CEM) και σε λύσεις μείωσης βάρους, προσφέρει μια πραγματικά εντυπωσιακή βαθμολογία απόδοσης καυσίμου.

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Το Πάθος αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο

Το σπορ στυλ της Stelvio Quadrifoglio βρίσκει την καλύτερη έκφρασή του στο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων το οποίο, στη λειτουργία Race, επιτρέπει αλλαγές ταχύτητας σε μόλις 150 χιλ. του δευτερολέπτου. Το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να εμπλακεί είτε με τον κεντρικό μοχλό, είτε με τα αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που είναι τοποθετημένα στο τιμόνι. Η ταχύτητα αλλαγής ταχυτήτων ποικίλλει ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης: Ταχύτατος τρόπος στη λειτουργία RACE και μεγαλύτερη άνεση και αποτελεσματικότητα στη λειτουργία ADVANCED EFFICIENCY.

 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ
 • ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
 • ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

Μια ξεχωριστή ισορροπία

Η ιδανική κατανομή βάρους 50/50 της Stelvio Quadrifoglio είναι αποτέλεσμα προσεκτικών επιλογών στα υλικά κατασκευής: χάλυβας υψηλής αντοχής για το σώμα της, αλουμίνιο για αναρτήσεις, πόρτες, φτερά, καπό, πίσω πόρτα, μπροστά και πίσω φτερά και τον κινητήρα, ανθρακονήματα για τον κεντρικό άξονα. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων απελευθερώνει μια ευκινησία χωρίς προηγούμενο. Με την καλύτερη αμεσότητα τιμονιού στην κατηγορία, και χάρη στο σύστημα ανάρτησης Alfa ™ Link, η Stelvio Quadrifoglio προσφέρει εκπληκτικά επίπεδα ισορροπίας στο δρόμο.

ALFA™LINK ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο καλύτερος χειρισμός στην κατηγορία του

Η Stelvio Quadrifoglio είναι εξοπλισμένη με το Alfa ™ Link Active Suspension: ένα ενεργό σύστημα που παρέχει άμεσο έλεγχο στη ρύθμιση της ανάρτησης. Οι τρεις διαφορετικοί διαθέσιμοι τρόποι λειτουργίας, Μαλακό, Μεσαίο ή Σκληρό, σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε το βαθμό σκληρότητας της ανάρτησης μέσω απλής αφής στο χειριστήριο του DNA.

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING

Χειρισμός εκτός συναγωνισμού

Η Stelvio Quadrifoglio είναι εξοπλισμένη με το Alfa ™ Active Torque Vectoring, ένα καινοτόμο σύστημα που εγγυάται τη βέλτιστη διανομή στους δύο πίσω άξονες, χάρη σε δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες. Ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες, κατά τη στροφή και σε οποιοδήποτε οδόστρωμα, το αποτέλεσμα είναι η βέλτιστη οδηγική απόδοση.

ALFA™ DNA PRO ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΤΡΟΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Μια θεαματική οδηγική εμπειρία

Το Alfa ™ DNA Pro προσαρμόζει άμεσα τη συμπεριφορά της Stelvio Quadrifoglio στην επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης:

 • RACE: Απενεργοποιεί τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας, ενισχύει τον ήχο της εξάτμισης και μεγιστοποιεί την απόδοση για σπορ οδήγηση στην πίστα.
 • DYNAMIC: Με μεγαλύτερη απόκριση του γκαζιού, αυξάνει την ταχύτητα αλλαγής ταχυτήτων και τροποποιεί την ανταπόκριση της ανάρτησης για σπορ κίνηση στο δρόμο.
 • NATURAL: Η τέλεια ισορροπία ροπής και ανάρτησης για καθημερινή οδήγηση.
 • ADVANCED EFFICIENCY: Αυξάνει την αποδοτικότητα για μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου
 • ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ
 • ALFALINK
 • TORQUE VECTORING
 • ALFA DNA PRO
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η τέλεια αναλογία μεταξύ επιδόσεων και αποδοτικότητας

Η Stelvio Quadrifoglio συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις με ανώτερη απόδοση, χάρη στο σύστημα αποτελεσματικής διαχείρισης των κυλίνδρων (Alfa™Cylinders' Efficient Management-CEM) το οποίο επιτρέπει στον κινητήρα 2.9 V6 Bi-Turbo να απενεργοποιήσει τρεις κυλίνδρους. Επιπλέον, ένα σύστημα Start & Stop τελευταίας γενιάς παρέχει επιπλέον εξοικονόμηση καυσίμων στην κυκλοφορία στην πόλη.

ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ

Εξαιρετικά ελαφρά υλικά

Η μοναδική ελαφρότητα και η αναλογία δύναμης-βάρους της Stelvio Quadrifoglio διασφαλίζεται από την προσεκτική επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της. Ο χάλυβας υψηλής αντοχής του σώματός της και το χρησιμοποιούμενο αλουμίνιο των φτερών, των θυρών, της ανάρτησης και του κινητήρα είναι ταυτόχρονα ισχυρά και ταυτόχρονα εξαιρετικά ελαφριά, ενώ η επιλογή των νημάτων άνθρακα για τον κινητήριο άξονά του είναι ένα ακόμη παράδειγμα καινοτόμων λύσεων εξοικονόμησης βάρους

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Κατανάλωση μειωμένη στο ελάχιστο

Στη Stelvio Quadrifoglio, όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα λειτουργούν ομαλά, συμβάλλοντας έτσι στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου. Επιπλέον, χάρη στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (CEM) και τη λειτουργία ακινητοποίησης, το Stelvio Quadrifoglio μπορεί να καλύψει 100 χλμ. με 9 λίτρα καυσίμου και, στον συνδυασμένο κύκλο, εκπέμπει 210 g / km CO2.

 • ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ
 • ΧΑΜΗΛΟ ΒΑΡΟΣ
 • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ