Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio εξελέγη "Σπορ αυτοκίνητο της Χρονιάς"

Υπήρχαν περισσότεροι υποψήφιοι όσοι σε καμία άλλη κατηγορία στις εκλογές του "Sportscar of the Year" από το ειδικό περιοδικό AUTO BILD SPORTSCARS. Συνολικά 24 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα "Sedans and station wagons / Serial cars". Και ο νικητής είναι: η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

 

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς διαδέχεται έτσι την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, η οποίο κέρδισε την κατηγορία της στον διαγωνισμό AUTO BILD SPORTSCARS ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Και τα δύο οχήματα δεν κέρδισαν μόνο το ίδιο βραβείο, αλλά τροφοδοτούνται από τον ίδιο βενζινοκινητήρα V6 biturbo, ο οποίος παράγει 375 kW (510 hp).

 

Η Giulia Quadrifoglio είναι η βιτρίνα για την αριστεία της Alfa Romeo και μια ακόμη ισχυρότερη έκφραση απόδοσης, με DNA νικητή και αναμφισβήτητα ιταλικό στιλ. Η αναμόρφωση της σειράς ολοκληρώνεται με αυτήν τη συγκέντρωση εξελιγμένων τεχνικών λύσεων και επιδόσεων, όπου η Giulia ενσαρκώνει την πιο εκλεπτυσμένη έκφραση του λειτουργικού ιταλικού σχεδιασμού, όλα σε απαράμιλλο στιλ Alfa Romeo.

 

Την κορυφαία απόδοσή της εγγυάται ο πανίσχυρος κινητήρας 2,9 V6 Bi-Turbo από 100% αλουμίνιο, ικανός να απελευθερώσει 510 ίππους και μέγιστη ροπή 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. Η μετάδοση στους τροχούς αποτελεί ευθύνη του συστήματος Alfa ™ Active Torque Vectoring. Το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων έχει ρυθμιστεί τόσο για τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας όσο και της άνεσης. Στη λειτουργία RACE, η Giulia εκφράζει το πλήρες δυναμικό του με γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

 

Η Giulia Quadrifoglio είναι εξοπλισμένη με μια γκάμα συστημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την απόλαυση της οδήγησης και να προσφέρουν στον οδηγό την πιο αυθεντική, ελκυστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι. Αυτά περιλαμβάνουν το Alfa ™ Active Suspension, τον Alfa ™ DNA Pro επιλογέα με λειτουργία RACE και το Alfa ™ Active Aero splitter. Όλα τα συστήματα συντονίζονται και προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο από τη μονάδα ελέγχου Chassis Alfa ™, διασφαλίζοντας συνεχώς τις ιδανικές συνθήκες για όχημα και οδηγό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εξαιρετική απόδοση του οχήματος.

 

Στις εκλογές για το "Sportscars of the Year", οι συντάκτες του AUTO BILD SPORTSCARS παρουσίασαν στους αναγνώστες 117 τρέχοντα μοντέλα σε δέκα κατηγορίες  από μικρά αυτοκίνητα έως SUV, τόσο σε κανονικές όσο και σε βελτιωμένες εκδόσεις.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για την Giulia Quadrifoglio